Min Vardag – Dennis Manntz
Publicerad: 27 februari, 2023
Dennis Manntz är ny medlem av den svenska arbetsgruppen inom SSTT. Han är i dag Country Manager för det tyska företaget Tracto-Technik som säljer utrustningar för styrd borrning och rörspräckning, tidigare jobbade han som säljare för Vretmaskiner med ansvar för läcksökning och schaktfria maskiner.
Hur kom du in i den schaktfria branschen?
Det var faktiskt mest en slump. Jag pluggade på college i USA och var hemma på sommarlov och blev tipsad av en kompis om ett jobb på Vretmaskin och jag tänkte - varför inte? När jag väl började på Vretmaskin blev jag snabbt intresserad av det schaktfria området och har lärt mig mer och mer. De sex åren jag var på Vretmaskin var en fantastiskt bra utbildning och alla var väldigt villiga att dela med sig av sin kunskap och hjälpa mig framåt, något jag uppskattar mycket.
Hur inleder du din arbetsdag?
Jag börjar med att ringa tillbaka till de morgonpigga kunderna som hunnit ringa innan jag påbörjat arbetsdagen, jag är inte lika morgonpigg som de utan tycker att klockan åtta räcker 😊
Jag försöker också hinna med en promenad innan jag börjar arbetsdagen, det är en bra rutin för att komma i gång med arbetsdagen, något som annars kan vara en utmaning då jag jobbar hemifrån.
Vad ser du att du kan bidra med till SSTT’s arbetsgrupp?
Jag har ju själv inte mycket erfarenheter, så några expertkunskaper kan jag ju inte bidra med. Däremot har jag ett stort engagemang och intresse som jag hoppas att arbetsgruppen kan ha glädje av. Sedan jobbar jag ju i ett tyskt företag och lär mig mycket om hur de jobbar med schaktfri teknik där och i andra länder, vilket jag tror att vi i Sverige kan lära oss lite av, kan vara en bra jämförelse.
Vilken är den fråga du brinner mest för just nu?
Det som gör att jag gärna blir en del av den svenska arbetsgruppen är att jag gärna skulle se att fler schaktfria tekniker omfattas av mer regler och manualer. Det gäller framför allt rörspräckning där jag i alla mina kontakter med bland annat kommuner upplevt att det saknas kunskap och riktlinjer för hur det kan utföras på ett likartat och säkert sätt över hela Sverige. Så jag lägger gärna egen tid på att bidra till ett sådant arbete.