Nyheter

Nu är hon auktoriserad spoltekniker

26 mai, 2024

I mitten av maj gick den första utbildningen någonsin till auktoriserad spoltekniker av stapeln, med efterföljande examen. Alla deltagare i den första utbildningen klarade proven vilket innebär att branschen nu har sina första tio auktoriserade spoltekniker. En av dem är Caroline Östmark som jobbar på Terra AB.

Årsmötet rapporterar om ett aktivt år

24 mai, 2024

Under det gångna året har SSTT’s styrelse förstärkt kommunikationen både externt och internt med stor framgång. Det har resulterat i ett flertal gemensamma arbetsinsatser för föreningens övergripande mål; att förmedla information och öka kunskapen om schaktfri teknik.

NoDig-konferensen ställs in

23 mai, 2024

Den svenska arbetsgruppen har beslutat att ställa in årets NoDig-konferens den 20-21 augusti då antalet anmälda är alltför lågt. Det händer mycket i branschen för närvarande och alla har fulla kalendrar, något som är mycket positivt för branschens utveckling. Dock innebär det också att tiden inte räcker till allt, fokus måste läggs på annat än deltagande på konferenser.

Tematreff: Tilstandsvurdering av vannledninger

21 mai, 2024

Holmestrand kommune og Kjeldaas AS inviterer til tematreff 12. juni om tilstandsvurdering av vannledninger i samarbeid med SSTT. På temadagen blir det blant annet utført skanning av en ledning på 2,3 km i duktilt støpejern.

Svenskt Vatten: Nu är klimatberäkningsstugan i gång

20 mai, 2024

I april startade Svenskt Vattens utbildning inom klimatberäkning av anläggningsprojekt, en utbildning som planeras och genomförs av konsultbolaget COWI. 22 deltagare från nio olika VA-organisationer ska under sex tillfällen, både fysiska och digitala, fördjupa sig i livscykelanalyser (LCA), definitionsfrågor och beräkningar av skarpa projekt hämtade från den egna verksamheten.

Ett bra stödsystem för läckagekontroll

17 mai, 2024

Efter att ha testat Pumpkollen under ett år kan Martin Sunnerdahl konstatera att han haft en stor nytta av den. De har hittat inläckage och felkopplingar de troligen inte hittat annars då de varit i nybyggda områden där man normalt sett inte letar.

Hallingplast har ansatt driftsdirektør

15 mai, 2024

Rørprodusenten Hallingplast AS vokser og ruster seg for høy aktivitet i årene som kommer. I en pressemelding forteller firmaet at Kristian Damstuen (47) er ansatt i en ny stilling som driftsdirektør i selskapet.

En rivende utvikling innen NoDig

14 mai, 2024

– Det begynte hos Skanska i 1999. Trodde jeg skulle være tømrer. Men så fikk jeg tilbud om jobb som spesialarbeider. Vi kjørte rundt og trakk stikkledninger med jordrakett. Siden har jeg jobbet med NoDig-metoder, sier Carsten Nielsson.

Vis Arkiv

Hold deg oppdatert

Abboner på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om hva som foregår i SSTT og NoDig-bransjen.

Lämna följande fält tomt

Vi samarbeider med