Nyheter

Regeringsutredningen Vattenfrågor vid planläggning och byggande otillräcklig trots bra förslag om dagvatten

6 desember, 2023

Utredningen ”Vattenfrågor vid planläggning och byggande” (SOU 2023:72) föreslår i ett betänkande nya regler för hantering av dagvatten. Vattenkvalitet är en av huvudfrågorna. I ett särskilt yttrande menar Svenskt Vattens expert Peter Sörngård att dagvatten i befintlig bebyggelse är ett kvarstående tillkortakommande.

Trygg vannforsyning og helseberedskap

4 desember, 2023

I en stortingsmelding fra Helse- og omsorgsdepartementet beskrives bakgrunnen for og anbefalinger fra Helse- og omsorgsdepartementet for å etablere motstandsdyktig helseberedskap i Norge. Sikkerhet for trygge vannforsyning står sentralt.

Flott faglig påfyll også dag 2

1 desember, 2023

Engasjementet, og det faglige nivået på kunnskapen som ble delt under SSTTs NoDig-konferanse 2023, var høyt. Her er en oppsummering av dag to. Flere av foredragene blir senere beskrevet i egne artikler. Så følg med!

Fem nya aktiva år planeras

30 november, 2023

SSTT har vuxit mycket under de senaste åren, både i antal medlemmar och i synlighet på olika plattformar. Nu har styrelsen beslutat om en ny femårsplan för åren 2024-2029 där ambitionsnivån höjs ytterligare. Mycket fokus finns på att göra schaktfritt ännu mer känt i flera sammanhang med stor vikt på de uppenbara hållbarhetsvinsterna.

Vel blåst for SSTTs første konferansedag!

29 november, 2023

Om lag 150 engasjerte deltakere har fått med seg en hel dag pir full av faglige foredrag, inspirasjon, ny kunnskap, refleksloner og rikelige anledninger til å snakke fag med nye og gamle bekjente. Første dag av SSTTs NoDig-konferanse i Drammen 2023 er over. Her er et utdrag fra dagen.

Min Vardag – Lennart Broo

27 november, 2023

Spolgruppen inom SSTT kommer i februari att erbjuda den första utbildningen någonsin som leder till en auktorisation som spoltekniker. Huvudlärare på utbildningen kommer vara Lennart Broo som har över 30 års praktisk erfarenhet inom spolbranschen.

Samhällskostnader vid VA-arbeten betydande

27 november, 2023

VA Syd har börjat göra beräkningar på helhetskostnader vid större VA-projekt och det visar sig att de beräknade samhällskostnaderna vida överstiger de faktiska projektkostnaderna. De siffrorna förvånar många och beräkningarna visar på betydelsen av att välja rätt metod för att minska kostnaderna.

NoDig Norway: Totalleverandør for både rørinspeksjon og -fornying

27 november, 2023

Skillelinjene mellom rørinspeksjon og rørfornying er i ferd med å viskes ut. Stadig flere aktører i det norske markedet utfører nå tjenester innen de to fagfeltene. Derfor slår de to selskapene PipelineVision AS og NoDig Norway AS seg sammen mot slutten av 2023.

Vis Arkiv

Hold deg oppdatert

Abboner på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om hva som foregår i SSTT og NoDig-bransjen.

Lämna följande fält tomt

Vi samarbeider med