Nyheter

Auktorisation stärker spolbilsbranschen

18 april, 2024

Att kunna känna en trygghet vid upphandling av spolbilstekniker, att man får en jämn och hög kvalitet på jobben, är något som många önskar. Hittills har det dock inte varit så, men med den nystartade utbildningen med efterföljande auktorisation kan det bli verklighet.

Ny styreleder i Hallingplast

18 april, 2024

Den norske plastrørprodusenten Hallingplast har oppnevnt Stein Trygsland til ny styreleder.

Efterlysning – bilder från rörinspektioner

15 april, 2024

STVF jobbar kontinuerligt med att utveckla sina utbildningar för att därigenom bidra till att höja kvaliteten och prestandan i branschen. För att lyckas med de höga ambitionerna behöver de som håller i utbildningarna tillgång till så mycket bildmaterial som möjligt, sådant material som bara de som jobbar aktivt med rörinspektioner kan bidra med.

RINs årsmøte 2024

15 april, 2024

Rørinspeksjon Norge (RIN), SSTTs søsterorganisasjon i Norge, har gjennomført sitt årsmøte for 2024. Resultatet er blant annet to nye styremedlemmer.

Stor satsning på minskade vattenförluster

12 april, 2024

Kunskapen om stora förluster i dricksvattensystemet och växande krav på en hållbar vattenhantering var anledningar till en stor satsning hos NSVA för att minska vattenförlusterna. Målet är att halvera förlusterna till 2028 och i satsningen ingår bland annat ett starkt ökat fokus på läckagesökning i fält.

Tematreff: Pilotrørsboring under Gardermobanen

11 april, 2024

I juni gjennomføres NoDig tematreff om pilotrørsboring under Gardermobanen på Leirsund, i Lillestrøm kommune.

Ny guide för beställning av kvalitetssäkra rörinspektioner

10 april, 2024

Rörinspektioner är en viktig del av fastighetsunderhåll, de bidrar till att upptäcka eventuella problem i tid och åtgärda dem innan de blir allvarliga. För att hjälpa beställare att säkerställa en hög kvalitet på inspektionerna har STVF tagit fram handboken T25. Nu finns även en kort och tydlig guide till handboken för att ytterligare underlätta för beställarna.

Kompleks kobling for Oslofjorden

9 april, 2024

Blant alle triste meldinger om vannmiljøet i Oslofjorden, her er en gladsak! I et komplekst prosjekt, hvor to pumpeledninger under vann er koblet til en, ledes forurenset overvann nå til rensing.

Vis Arkiv

Hold deg oppdatert

Abboner på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om hva som foregår i SSTT og NoDig-bransjen.

Lämna följande fält tomt

Vi samarbeider med