Nyheter

Mange svar i ny Norsk Vann-rapport

22 september, 2023

Hvordan bør vi bygge og rehabilitere VA-transportsystemer i dag, for å komme i mål med ledningsnett som møter fremtidige krav og rammebetingelser på en bærekraftig måte?

Hallingtreff 2024 rykker nærmere

21 september, 2023

Programmet er i hovedsak klart og påmeldingen åpner i slutten av måneden. I januar er det Hallingtreff igjen.

Korrekt rapport från rörinspektion avgörande för beställaren

20 september, 2023

För att en rörinspektion ska bli fullt användbar krävs ett tydligt inspektionsutlåtande och en rapport med rätt innehåll. Idag är det inte alltid fallet vilket innebär att många rörinspektioner inte kan nyttjas på rätt sätt då det material som lämnas till beställaren inte ger tillräcklig information.

Prosjektforslag: Utlysning fra Norsk Vann

20 september, 2023

Har du behov for å løse en utfordring innen vann og avløp? Norsk Vann Prosjekt (prosjektsystemet) gir mulighet for å gjennomføre felles utviklingsprosjekter innenfor vannbransjen.

Inspelning av medlemsträffen 13 september om investeringsrapporten

19 september, 2023

För den som missade eller vill titta igen finns en inspelningen från Svenskt Vattens digitala medlemsträff den 13 september om investeringsrapporten upplagt på webben.

NoDig og lekkasjeleting gir resultat

18 september, 2023

Stavanger kommune ble nylig tildelt prisen for årets bedreVANN-kommune. – Vi er opptatt av å finne og bruke nye metoder og ny teknologi som bidrar til bedre og mer effektive tjenester, sa avdelingssjef Jarle Furre på vegne av kommunen i forbindelse med tildelingen.

Ny maskin i projekt med microtunnling

15 september, 2023

I ett projekt i Sollentuna testas en ny maskin för att utföra microtunnling 160 meter rakt in genom berget för att ansluta en spillvattenledning till Käppalatunneln. Att borra rakt ner utan att sedan kunna lyfta upp maskinen genom tunneln skapade behov av en ny typ av maskin.

Mest lästa artiklarna i augusti

13 september, 2023

Besökarna på SSTT.se visade störst intresse för den kommande NoDig-konferensen i november och vad som tas upp där. Därefter var det rapporter från Teknikträffen som intresserade läsarna såväl som den kommande innføringskursen i NoDig i Bergen. Även artikeln om kommunvalet i Norge intresserade många.

Vis Arkiv

Hold deg oppdatert

Abboner på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om hva som foregår i SSTT og NoDig-bransjen.

Lämna följande fält tomt

Vi samarbeider med