Nyheter

Kilmatförbättrad betong i dricksvattenanläggningar

21 september, 2022

I slutet av 2021 publicerades en reviderad version av s.k. tillämpningsstandarden för betong som bland annat tillåter fler olika bindemedelssammansättningar, syftet är att minska betongens klimatpåverkan. RISE har i ett projekt utfört tester för VASYDs räkning avseende dricksvattenanläggningar.

Osäkert läge gynnar inte VA

19 september, 2022

I riksdagsvalet 2022 har den politiska diskussionen om klimat, vattenförsörjning och kommunalinfrastruktur varit nästan helt frånvarande. I kombination med ett osäkert parlamentariskt läge både i riksdag och i många kommuner riskerar nödvändiga satsningar och investeringsbeslut att bli fördröjda.

Oslo tester strømpefornying på vannledninger

19 september, 2022

Oslo kommune erkjenner at strømpefornying er en nødvendig metode for å fornye drikkevannsnettet. Men med mange bend på ledningsnettet er det nødvendig å blant annet lære mer om hvordan strømpen oppførere seg i bend. Med forskningsmidler fra FHI testes en fullstrukturell vannstrømpe fra Pipeliner AS. Til vinteren står helt ny teknologi i VA og NoDig for tur.

Klimatneutral VA-bransch 2030

15 september, 2022

Svenskt Vatten har precis startat ett initiativ för minskad klimatpåverkan från den svenska VA-branschen. Initiativet ”Tillsammans för en klimatneutral VA-bransch 2030” har målet att den totala gemensamma klimatpåverkan från VA-organisationernas anläggningar ska vara netto-noll till 2030.

Hallingtreff i januar igjen!

14 september, 2022

Norges mest tradisjonsrike fagtreff innen vann og avløp blir igjen arrangert i januar – men først i 2024. Har du innspill eller forslag til programmet?

Hedemora Energi höjer kvaliteten på ledningsdokumentation med hjälp av Geomatikk

12 september, 2022

Hedemora Energi förser invånarna i Hedemora med omnejd med el, vatten & avlopp, fjärrvärme, stadsnät och återvinning. För att hålla tempot uppe i dokumentationen av samtliga ledningsnät anlitas en dokumentatör från Geomatikk som en del av bolagets kartgrupp.

Kvinner som synliggjør vannbransjen!

12 september, 2022

NORSK VANNS ÅRSKONFERANSE: To VA-kvinner som har lyktes beskrev for vannbransjen hvordan de har lyktes i å skape synlighet på nett. Gjør det enkelt, legg listen lavt og kom i gang!

Utradisjonell rekruttering gir resultat

12 september, 2022

Asker kommune lyktes i å rekruttere til virksomheten vann- og vannmiljø med langsiktig og strategisk innsats, gjennomgående rekrutteringsperspektiv samt aktiv og kreativ rekruttering, har. Lederen beskrev hvordan for en lydhør forsamling under Norsk Vanns årskonferanse.

Vis Arkiv

Hold deg oppdatert

Abboner på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert om hva som foregår i SSTT og NoDig-bransjen.

Lämna följande fält tomt

Vi samarbeider med