Min Vardag – Peter Bergh

Publicerad: 25 april, 2022

Foto: Kim Gashi

Foto: Kim Gashi

Den 4 april fick SSTT en ny branschansvarig efter Jan Zetterström som gått vidare till nya utmaningar. Peter Bergh har under många år haft liknande uppgifter för olika branscher inom bland annat Svensk Industriförening och ser mycket fram emot att jobba med SSTT.

Som helt ny inom SSTT’s område tycker han att det är mycket spännande att få möjligheter att lära känna en helt ny bransch.

-        Schaktfritt är ju ett både intressant och viktigt område för samhället och när man väl börjat sätta sig in i de frågorna inser man att de finns närvarande runt omkring hela tiden. Jag har börjat tänka på det när jag rör mig ute på stan, att jag går över ledningsnätet i princip överallt.

Peter Bergh har också haft personliga skäl att fundera på det här med schaktningar, på Fleminggatan där han bor har de grävt upp gatan ett antal gånger under kort tid.

-        Man funderar ju mycket på om det verkligen är nödvändigt att gräva upp så mycket och ofta, att det borde finnas bättre sätt att göra det på. Nu när jag börjat jobba med SSTT inser jag att det definitivt finns bättre alternativ än grävning och hoppas kunna bidra till att det görs oftare.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Så här i början består mina arbetsdagar mycket av att sätta mig in i området och försöka lära mig mer om alla våra medlemmar och hur jag kan bidra på bästa sätt till deras verksamheter och mål med SSTT.

Jag brukar börja dagen med en kopp kaffe samtidigt som jag går igenom eposten och dagens möten. Sen är det dags att påbörja dagens arbete.

Vad är du mest upptagen av just nu?

Förutom att sätta mig in mer i branschen och medlemmarnas verksamheter så försöker jag att hitta möjligheter att komma ut och besöka medlemmarna för att få höra lite mer om både vad de gör och vad de förväntar sig av mig som branschansvarig. Jag vill väldigt gärna också kunna besöka projektplatser där medlemsföretag driver schaktfria projekt av olika slag så jag kan förstå lite mer på djupet vad området står för.

Så, alla som är intresserade och kan tänka sig att ta emot ett besök får gärna kontakta mig!

Vad är dina intryck av SSTT hittills?

Jämfört med många andra branscher jag jobbat med upplever jag SSTT som en mycket aktiv bransch med många engagerade medlemmar, vilket känns otroligt inspirerande.

Med alla de aktiviteter, utbildningar och certifieringsprocesser som bedrivs så känns det att det är en bransch som vill framåt, både genom att utveckla sina medlemmar mer och att synas mer utåt så fler förstår nyttan med schaktfria tekniker.

Det känns verkligen mycket bra att få möjlighet att jobba med frågor som är viktiga för det hållbara samhället, med klimatsmart teknik som även innebär mindre störningar för både boende och trafik. Min ambition nu är att bidra med allt det som jag kan från mitt håll så att branschen kan stärkas ytterligare.

Ylva Sjönell