Skicka in bidrag till ISTT NoDig 2022
Publicerad: 11 februari, 2022
Den internationella NoDig-konferensen kommer i år att hållas i Finland för första gången någonsin. SSTT’s medlemmar uppmuntras nu att före den 1 april skicka in förslag på bidrag att presentera på konferensen som äger rum i Helsingfors den 3-5 oktober.
Senast ISTT’s konferens hölls i Norden var för 20 år sedan, då i Danmark,
- Det är en fantastisk möjlighet för oss att konferensen hålls här på nordisk mark, ISTT alternerar mellan kontinenterna när de ska hålla sin konferens och det kan dröja många år tills konferensen återvänder till Norden, förklarar Borghild T. Folkedal, ordförande för SSTT.
Hon fortsätter med att förklara varför ISTT är en viktig partner för SSTT.
- Det är en fantastisk arena för utveckling och kompetensutveckling och i Helsingfors kommer vi att träffa människor från hela världen som brinner för schaktfritt och som utan tvekan har mycket expertis. Utöver konferensen blir det en stor mässa med olika produkter och maskiner som blir mycket intressant att ta del av.
En ”måste”-konferens
Jari Kaukonen är ordförande för ISTT och naturligtvis mycket glad över att få konferensen till Finland.
- ISTT:s konferens erbjuder den bästa möjligheten att få höra om de senaste innovationerna och forskningsresultaten inom schaktfri teknik.
Han fortsätter med att konstatera att om kommuner, entreprenörer, konstruktörer och konsulter vill känna till de senaste nyheterna och utvecklingen på området är detta en ”måste”-konferens att delta i.
- Den ger även en fantastisk möjlighet att diskutera och påverka idéer och tankar om schaktfritt med kollegor och andra yrkesverksamma på fältet. Att den hålls i Finland möjliggör också för fler deltagare från Norden att delta på plats då det blir billigare, mer hållbart och mer bekvämt än att resa långt bort. Dessutom är Finland mycket säkrare än vissa outvecklade länder. Samtidigt kan vi presentera några höjdpunkter i den skandinaviska kulturen och naturen och kanske locka folk att komma igen för att se mer.
Ett bra skyltfönster för nordisk teknik
Borghild T- Folkedal ser också konferensen i Helsingfors som en bra möjlighet att presentera nordiska bidrag inom schaktfritt och hon vill uppmuntra så många som möjligt av medlemmarna att anmäla bidrag till konferensen.
- Nu är det "världen som kommer till oss", och jag tycker att det är ett bra sätt att välkomna deltagarna till Norden! Precis som vi är nyfikna på vad som händer i världen är världen nyfikna på vad som händer här hos oss, även inom schaktfritt och hållbarhet. Jag är övertygad om att bidrag från Sverige och Norge kommer att berika konferensen för deltagarna. Inlägg som jag tror kommer fånga publiken i Helsingfors är presentationer av projekt med hög grad av hållbarhet samt hur utmaningar löses i den nordiska topografin och klimatet.
Även Jari Kaukonen ser gärna många nordiska bidrag för att visa på den höga kunskapsnivå vi har här inom de schaktfria teknikerna.
- Vi ligger till exempel i framkant när det gäller att utvärdera miljöpåverkan vid renovering eller byggnation av infrastrukturen, där har vi mycket att berätta om för andra. Tar de våra presentationer på allvar kan vi skapa en bättre framtid för vårt jordklot. Vi är också världsledande när det gäller renovering av ledningar inne i hus. Det finns ett stort behov av att medvetandegöra den schaktfria branschen om att det inte finns någon anledning att bara titta ut på gatorna när man använder schaktfritt.
Genom att presentera dessa två ämnen tro han att nordiska företag får en god hjälp med att exportera sina tjänster och produkter utomlands.
- Som ordförande för ISTT är jag mycket stolt över vår verksamhet här i Skandinavien och vårt noggranna sätt att utföra vårt arbete på. Det är en sak som inte är så vanligt runt om i världen, avslutar Jari Kaukonen.
Skicka in bidrag!
SSTT ser därför gärna att alla som känner att de vill bidra till att lyfta fram nordisk kompetens inom de schaktfria teknikerna anmäler sitt intresse på:
https://www.callforpapers.nodighelsinki.com/
Intresserade talare uppmanas att skicka in sammanfattningar (högst 200 ord) på engelska före den 1 april tillsammans med en kort biografi om författaren. Sammanfattningar kommer att granskas av konferensens tekniska kommitté.