Mustascher gav pengar till Prostatacancerfonden

Publicerad: 6 december, 2021

Team Styrud har under november månad medverkat i Mustaschkampen med insamling av bidrag till förmån för Prostatacancerfonden. Förutom alla mustascher som odlats fram fick Styrud in 6.000 kr, något som företaget beslutade fylla på upp till målet på 15.000 kr.

Varje år får tusentals män diagnosen prostatacancer – Sveriges vanligaste cancersjukdom. De olika cancerförbunden behöver pengar för att finansiera den viktiga forskningen. För varje mustaschprydd medarbetare bidrog Styrud med 100 kr, men det gick också naturligtvis bra att skänka pengar privat till insamlingen. 

”Det roliga har ett allvarligt syfte. De olika cancerförbunden behöver pengar för att finansiera den ack så viktiga forskningen för att hitta bättre bot på elak sot. Team Styrud satte upp ett kaxigt mål på 15.000 kr och tackar för alla bidrag som kommit in, stora som små. Summan vid månadsskiftet var 6000 kr och Styrud har beslutat att fylla på så vi når upp till målet”, skriver Styrud på sin hemsida.

Det här är inte första gången som Styrud är med i Mustaschkampen, premiären skedde 2019 då insamlingskampanjen under november nådde 9.000 kronor. Även då lade företaget till resterande för att nå upp till målsättningen med 15.000 kr. I samband med arbete i Strömstad kunde Styrud också samla in pengar till Prostatacancerförbundet. Då kunde NCC bidra med 37.000 kr till insamlingen och Styrud rundade av till 50.000 kr. Totalt har samarbetspartners via en speciell container för sedimenthantering som hyrs ut, bidragit med upp emot 200.000 kr.

- Insamlingen är öppen ett par veckor till, så det är fritt fram för den som känner sig manad och har möjlighet att fylla på med ett bidrag. Litet eller stort, säger Anette Carlsson på Styrud.

En utmaning för SSTT:s medlemmar kanske?

Läs mer

Jan Bjerkesjö