En container med pengar till Prostatacancerfonden

Publicerad: 27 augusti, 2021

En container lastad med pengar!? Inte riktigt, men närapå… Det är visserligen november som är den dedikerade månaden då mustascher odlas och pengar samlas in till Prostatacancerfonden, men det funkar fint att bidra till kampen under årets alla månader.

På Styrud har vi många kreativa och driftiga medarbetare och projektledare Kim Granell är klurig som få och har dessutom ett stort hjärta av guld. För ett par år sedan kom Kim över en 20 m3 container som egentligen skulle kasseras. Han funderade på hur den istället skulle kunna komma till nytta och valde att bygga om containern till sedimenthantering och tänkte den kunde användas för uthyrning. Sedan fick han ännu en snilleblixt och nu lånas vattenreningscontainern i stället ut ”gratis” mot att användaren sätter in valfritt belopp på en insamling till Prostatacancerfonden, som startats av Kim och några av hans goda vänner. Genialt, eller hur!

Nu senast har Mustaschcontainern funnits på plats i Strömstad där Styrud medverkade i partnering med kommunen, NCC och GDA till att anlägga närmare 15 km sjöledning i ett projekt för renovering och kapacitetshöjning vid Österröds reningsverk. Containern har funnits med under hela projektet och vår beställare NCC har på så sätt bidragit med 37 000 kronor till insamlingen. Styrud rundar av beloppet och ser till så att 50 000 kronor jämnt landar hos Prostatacancerförbundet.

Tillsammans har vi kunnat göra något riktigt bra. Projektet var en stor framgång och insamlingen är kolossalt lyckad. Sammanlagt har våra samarbetspartners via containern nu bidragit med uppemot 200 000 kronor till Prostatacancerfonden!

Styrud