Förberedelser för internationella No-Dig i Helsingfors 2022

Publicerad: 11 augusti, 2020

Det finska teamet vid konferensen i Florens efter att det stod klart att man får stå som värd för ISTT:s 40:e internationella konferens, som arrangeras i Helsingfors 3-5 oktober 2022.

Det finska teamet vid konferensen i Florens efter att det stod klart att man får stå som värd för ISTT:s 40:e internationella konferens, som arrangeras i Helsingfors 3-5 oktober 2022.

Den 3-5 oktober arrangeras International No-Dig 2022 i Messukeskus Helsinki Expo and Convention Centre och det är något som ordföranden i FiSTT redan nu ser fram emot.

- Vi är så stolta över detta arrangemang. Vi försökte få det år 2018 men Cape Town besegrade oss med ett minimum av antal röster. Att få arrangemanget har varit vårt mål sedan dess, säger Jari Kalevi Kaukonen.

The Finnish Society for Trenchless Technology, FiSTT, grundades 1999 och har sedan dess spridit kunskapen om schaktfria tekniker runt om i Finland. De goda kontakterna inkluderar både miljödepartementet som alla större städer i landet. Internationellt har man också goda kontakter med andra sällskap inom ISTT, inte minst svensk-norska SSTT.

FiSTT har stått som arrangör av flera större mässor och konferenser och förberedelserna har börjat med blicken riktad mot oktober 2022.

- Vi ser fram emot att det nu blir vår tur att stå som värd och även att det är den 40:e internationella konferensen i ISTT:s historia.

Jari och FiSTT väntar sig att 300, kanske upp till 400, personer ska anmäla sig till International No-Dig 2022 i Helsingfors. Och förutom det stora arrangemanget kommer ett kollokvium, ett vetenskapligt diskussionstillfälle med professorer inom ämnet, att arrangeras före konferensen.

En utställningslokal på 3.446 kvadratmeter står till förfogande i Messukeskus Helsinki Expo and Convention Centre. Och förutom förhandlingar, konferens och utställning kommer en galamiddag att hållas i Helsingfors stadscentrum på temat ”is och kyla”.

- Vi inbjuder alla medlemmar av SSTT att anmäla sig till detta internationella, men ändå nordiska arrangemang. Vi ser fram emot att många av SSTT:s medlemsföretag kommer att skicka in bidrag till konferensen. Ni är varmt välkomna, säger Jari Kalevi Kaukonen.

Jan Bjerkesjö