Min vardag - Joacim Kullinger - skolades in i branschen från familjeföretaget

Publicerad: 23 september, 2019

Urbaniseringen fortsätter i rasande takt och städer växer, schaktfria tekniker är en jätteviktig kugge i infrastrukturarbetena som utbyggnaden av våra städer medför, säger Joacim Kullinger. Privat foto.

Urbaniseringen fortsätter i rasande takt och städer växer, schaktfria tekniker är en jätteviktig kugge i infrastrukturarbetena som utbyggnaden av våra städer medför, säger Joacim Kullinger. Privat foto.

Som femåring satt Joacim Kullinger i knät på sin pappa och styrde traktor.

- Jag skolades in i anläggningsbranschen redan som barn då min pappa drev grävmaskinföretag. Som 15-åring fick jag börja flytta runt maskinerna mellan arbetsplatserna och efter studierna och lumpen i flygvapnet började jag jobba på heltid i familjeföretaget. Jag gjorde det som behövdes, som utsättare, arbetsledare eller vanlig ”spadgubbe”.

1997 bestämde man sig för att prova något nytt och köpte in en styrbar borrmaskin från Vermeer.

- En helt ny bransch. Vi var andra företaget efter Styrud som köpt en ”modern” maskin i Sverige. 2010 började jag arbeta åt Styrud och har haft om schaktfritt i Mälardalen sedan dess.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

- Enligt min son gör jag ingenting, pratar bara telefon och sitter framför dator! Själv tycker jag att jag gör lite mera nytta. Min dag består mest av att kalkylera och säkra upp affärer på olika sett för att sedan fördela arbetet till någon av Styruds duktiga projektledare. Ofta är jag delaktig i själva utförande också och agerar ombud i de flesta stora projekten.

 

Vad är du mest upptagen av i ditt arbete just nu?

- Byggmöten, bilåkande, kundbesök, bilköande osv. Senaste åren  har vi varit underbemannade i vår region efter ha tredubblat vår omsättning på bara ett par år, vilket har varit roligt med många spännande projekt, men också en hel del ”brandsläckning” med skuttande från projekt till projekt. Nu är vi äntligen i fas med personal och organisation i Stockholm. 

 

Vilken är den största inspirationsfaktorn i ditt arbete?

- Problemlösning, älskar komplicerade projekt med stor frihet att hitta den bästa lösningen. Finns alltid mera att lära, nya lösningar på gamla och nya problem, särskilt i den schaktfria världen.

 

Vad tycker du är den viktigaste frågan för SSTT just nu?

- Att visa att vi är och ska vara en naturlig grundpelare till den schaktfria världen. Kunna bidra och sprida kunskap om våra förträffliga tekniker.  Urbaniseringen fortsätter i rasande takt och städer växer, schaktfria tekniker är en jätteviktig kugge i infrastrukturarbetena som utbyggnaden av våra städer medför.

Jan Bjerkesjö