VA-mässan – mötesplats för det hållbara samhället

Publicerad: 24 september, 2018

VA-mässan i Jönköping arrangeras 25-27 september och SSTT finns på plats för två föredrag, om nybildade läckagekontroll och utvecklingen av schaktfria tekniker och hållbarhet.

VA-mässan i Jönköping arrangeras 25-27 september och SSTT finns på plats för två föredrag, om nybildade läckagekontroll och utvecklingen av schaktfria tekniker och hållbarhet.

25 till 27 september arrangeras VA-mässan på Elmia i Jönköping, som är Nordens största mässa i sitt slag. I år fyller VA-mässan 20 år och firar med en välfylld utställning och ett seminarieprogram fyllt av aktuella frågor som diskuteras av branschens experter.

SSTT finns representerat på mässan tisdag kl 10.30 då Matz Malmgren presenterar den nybildade arbetsgruppen för läckagekontroll. På torsdag kl 13.00 håller Simon Åkerlund föredrag om utvecklingen av schaktfria tekniker och hållbarhet.

Dessa båda föredrag presenteras i separata artiklar som följer.

VA-mässan och Elmia Avfall & Återvinning skapar tillsammans mötesplatsen för det hållbara samhället. Här finns alla nyheter, innovativa lösningar, ny kunskap och aktuella frågor lyfts av branschens experter.

Mässorna med över 300 utställare erbjuder demoytor både inomhus och utomhus.

– Trycket bland utställarna har varit högt inför mässorna och alla delar av branschen är representerade. Vi märker tydligt att intresset och engagemanget för det hållbara samhället ökar i både Sverige och resten av Europa, säger Johanna Rahm, projektledare för VA-mässan och Elmia Avfall & Återvinning.

På mässan kommer projektmontrar med spännande nyheter visas upp. Här får du veta mer om självkörande sopbilar, hur gamla vapen blir trendiga klockor och hur modebranschen skapar nytt av återvunnen textil och mycket mer.

– Vi är väldigt glada att Volvokoncernen och Renova väljer att visa upp den självkörande sopbilen på mässan. Den är ett bevis på hur mycket som förändras i branschen och ett tydligt tecken på att det finns många spännande innovationer. Elmia Avfall och Återvinning ska vara den självklara platsen att visa upp dessa på, säger Johanna Rahm.

Mötesplatsen lyfter också viktiga och aktuella frågeställningar i temavandringar, seminarier och scenprogram.

Här är några exempel ur årets program:

- Hur ser framtidens avloppsrening ut?
- Hållbar dagvattenhantering nu och i framtiden
- Avancerad rening – hur kommer den nya tekniken fungera i praktiken?
- Heta stolen med IKEA
- Infrakulvert Vallastaden – en samlad plats för all underjordisk infrastruktur
- 100% Cirkulära – mot en mer hållbar modeframtid, med Felicia Reuterswärd, hållbarhetschef H&M
- Modern avfallshantering blir en del av den cirkulära ekonomin, med Weine Wiqvist, Avfall Sverige