Elbuss med solceller på taket

Publicerad: 19 oktober, 2023

Bild: Consoil AB

Bild: Consoil AB

När Consoil AB skulle investera i en ny filmbuss för rörinspektioner valde de en mindre elbuss i stället för en fullstor buss med dieseldrift. Anledningen var att både de och kunderna ville hitta mer klimatsmarta sätt att jobba. De har även byggt om elbussen och installerat solceller på taket som driver filmutrustningarna.

Det berättar Christian Klaeson, PC på Consoil Rörinspektion AB. Företaget jobbar med rörinspektioner och provtryckningar i både mark och fastigheter och har Mellansverige som sitt huvudsakliga arbetsområde. Förra året behövde de investera i en ny filmbuss och ville gärna ha en elbuss.

-        Dock finns det ännu inga fullstora bussar med eldrift, så då valde vi en eldriven minibuss som vi sedan har låtit byggt om för våra behov.

Egen batterilösning för utrustningen

Då en elbuss kan ha vissa begränsningar utanför tätbebyggda områden, där laddinfrastrukturen ännu inte är fullt utbyggd, funderade de på olika lösningar för hur de kunde driva all utrustning för filmningen utan att belasta batterierna för framdrivningen av bussen.

-        Det resulterade i en lösning där vi monterade solceller på hela taket som kopplades till separata batterier som driver utrustningen. Det är inga specialdesignade solceller utan det som kallas solpaneler för fordon som är lätta att få tag på. Jag började köra med den bussen i våras och har hittills inte behövt använda den externa laddningsfunktionen som också finns.

Christian Klaeson tror att solcellerna kommer fungera även under vintern för de behov som utrustningen har.

-        Tittar jag på mina solceller på huset så genererar de ju el under hela året, den främsta begränsningen där är om det blir för mycket snö. Men jag tänker att en bil som är i rörelse lär inte ha de problemen. Dessutom har jag ju den externa laddningen att ta till om det blir en solfattig vinter, förklarar han.

Bättre arbetsmiljö

En stor fördel med att ha eldriven utrustning är att arbetsmiljön har blivit betydligt bättre.

-        Det är verkligen en stor skillnad, tidigare var jag tvungen att ha bussmotorn på tomgång hela dagen vilket orsakade ett konstant brummande. Nu är det i princip helt tyst och jag märker att jag inte blir lika trött i huvudet mot slutet av dagen. Att dessutom bidra till en bättre miljö genom att slippa utsläppen från en buss på tomgång en hel arbetsdag känns bra.

Att de valde en eldriven buss när en ny skulle införskaffas handlade även om att de fick önskemål från kunderna om mer miljövänliga jobb.

-        De är klart nöjda med den nya bussen och de behöver inte betala ett högre pris för jobben. Det enda som kan hända är att de får betala för eventuell extra tid om bussen behöver laddas på väg till eller från ett jobb, vilket de är helt med på.

Alla måste hjälpas åt

Rent ekonomiskt är elbussen dyrare i inköp men billigare i den kontinuerliga driften.

-        Servicen blir ju billigare och utan förbränningsmotor behöver man inte byta olja mm. Sedan har ju drivmedelskostnaderna i företaget gått ner rejält, det är bara när vi behöver åka på jobb på längre avstånd och använder den större dieseldrivna filmbussen som tankkortet används.

Christian Klaeson har inte räknat på mer exakta siffror för att jämföra kostnaderna för elbussen med dieselbussen.

-        Jag tycker inte det behövs. Elbussen bidrar mycket till en bättre miljö, kunderna vill ha en sådan lösning och vi måste alla göra det vi kan för att bidra till att fossilberoendet blir mindre, avslutar han.

Bild: Consoil AB

Bild: Consoil AB

Ylva Sjönell