Minimässa - tema Schaktfritt

Publicerad: 27 mars, 2023

Bild: SVOA

Bild: SVOA

Den 27 april slås dörrarna upp i Bromma, Stockholm, till en minimässa med fokus på schaktfria tekniker. Det blir både en utställning där 14 utställare visar upp exempel på tekniker och lösningar samt fyra föreläsningar med olika perspektiv på schaktfritt.

Det är Stockholm Vatten och Avlopp (SVOA) som bjuder in till mässan som kan besökas utan kostnad. Fokus under mässan ligger på reparation, underhåll och hållbarhet samt arbetsmiljö och för att maximera antalet besökare delar de upp dagen i två block.

-        Vi arrangerar mässan i huvudsak för våra egna anställda men välkomnar alla som är intresserade av att delta då det skapar ännu mer dynamik och lärande då representanter från grannkommuner och branschkollegor möts och diskuterar olika sakfrågor, förklarar Isabelle Carlsson, utbildningssamordnare Ledningsnät, SVOA.

Föreläsningarnas teman täcker allt ifrån ”Flexibelt foder med fokus på funktion” och ”Rörtryckning och passivpumpsystem” till ”Klimatberäkning för rörspräckning med fossilfritt PE-rör” och ”Läckage, AI och Schaktfritt- hur hänger de ihop?”.

-        Vår ambition är att vår personal ska bli ännu mer insatta i olika schaktfria tekniker då de är viktiga för att vi ska kunna nå våra klimatmål, och vi tror vi får ett större genomslag genom att arrangera mässan hos oss själva i stället för att skicka iväg ett mindre antal på olika externa konferenser och mässor. Får vi sedan även externa deltagare så blir diskussionerna både mer innehållsrika och spännande.

SVOA har arrangerat liknande mässor under tidigare år på olika teman, men bara en gång tidigare med temat schaktfritt.

-        Våra mässor brukar dra folk från vida omkring, förra året hade vi besökare från Kiruna i norr till München i Tyskland i söder, vilket var väldigt kul, förklarar Isabelle Carlsson vidare.

Mässan är öppen för alla intresserade, dock behöver man anmäla sig i förväg då de har en begränsning på hur många som får plats i lokalen av brandskäl.

-        Vi håller mässan i våra lagerlokaler i Bromma där vi även har en föreläsningslokal. Då den är relativt liten behöver man anmäla sig till de föreläsningar man är intresserade av i förväg, anmälan är nu öppen på vår webbplats.

 

För mer information och anmälan gå till:

https://www.stockholmvattenochavfall.se/artiklar-listsida/valkommen-pa-massa-hos-oss/

 

Ylva Sjönell