De fem mest lästa artiklarna under december 2021

Publicerad: 7 januari, 2022

Foto: Aarsleff

Foto: Aarsleff

Alltifrån nya befattningar till uklarheter om søknadsplikt for NoDig-prosjekter samt hur AI kan användas, det är vad som intresserade läsarna mest under december. Har du missat någon klicka på länken för att se hela artikeln.

 

Aarsleff Rörteknik fortsätter att växa på den svenska marknaden. Bolaget är känt för sina innovativa lösningar inom schaktfri ledningsförnyelse och nu vill de göra det möjligt för fler kommuner, företag och fastighetsägare att förnya ledningssystem på ett effektivt och hållbart sätt.

Er det søknadsplikt ved fornyelse av eksisterende vann- og avløpsledninger for NoDig-prosjekter? Svaret er både ja eller nei, og det avhenger av hvilken kommune som svarer. Det viser en undersøkelse SSTT har foretatt blant entreprenører og kommuner.

STYRD BORRNING/AUGERBORRNING: Det som började som några borrningar under Björlandavägen blev, efter utvärdering av geoteknik och metoder, i stället sammanlagt drygt 5000 meter schaktfritt ledningsbygge.

Den ökade digitaliseringen och användning av AI påverkar även VA-branschen där förhoppningarna på teknikens nytta främst handlar om att kunna få en jämnare och säkrare bedömning av tillståndet på anläggningar.

Erik Karlsson blir Strateg för ledningsnät och tillgångsförvaltning. I denna roll kommer Erik att vara en central aktör i Svenskt Vattens kontakter med medlemmar, myndigheter och nationella aktörer som arbetar med miljöfrågor och samhällsplanering.