WSP i Skellefteå – nytt kontor med plats för 100 personer

Publicerad: 9 december, 2021

Byggnaden som det nya kontoret i Skellefteå ligger i har renoverats för att uppfylla WSPs krav på hållbarhet och attraktiv kontorsmiljö, anpassat för digitala möten och social samvaro. Foto: Ola Westerberg.

Byggnaden som det nya kontoret i Skellefteå ligger i har renoverats för att uppfylla WSPs krav på hållbarhet och attraktiv kontorsmiljö, anpassat för digitala möten och social samvaro. Foto: Ola Westerberg.

Samhällsbyggnadssektorn i Skellefteå går på högvarv. En av aktörerna i branschen är globala analys- och teknikkonsulten WSP med 55.000 medarbetare. Imorgon fredag invigs WSPs nya kontor i Skellefteå med utrymme för upp emot 100 medarbetare.

Ett 60-tal ingenjörer och samhällsutvecklare jobbar på WSP i Skellefteå idag, men siktet är inställt på att växa. WSP jobbar med bland annat projektering av konstruktion, installation, mark och landskap men även med byggledande tjänster, rådgivning, planering av infrastruktur samt miljötjänster. Som samhällsutvecklare har de ett finger med i spelet i de flesta projekt runt om i stan med nya bostadsområden, industrier, vägprojekt och byggnader såsom Sara kulturhus.

– Det är mycket som händer i regionen nu, till exempel ger etableringen av Northvolt många ringar på vattnet. Detta tillsammans med klimatomställningen och återstarten efter pandemin ger stor efterfrågan på våra tjänster, särskilt i norra Sverige. En utmaning för oss, precis som för många andra i branschen, är att knyta till oss ny kompetens. Vår målsättning är att, liksom i hela landet, växa i Skellefteå, säger Håkan Danielsson, vd WSP Sverige som besöker Skellefteå under kontorsinvigningen.

Det nya WSP-kontoret ligger centralt, vägg i vägg med stadshotellet, en byggnad som tidigare inhyste Skellefteå kommuns Bygg- och Miljökontor. Faktum är att delar av byggnaden projekterades av WSP (dåvarande J&W och Bert Ekvall AB) redan när det byggdes för 40–50 år sedan. Nu har byggnaden renoverats för att uppfylla WSPs krav på hållbarhet och attraktiv kontorsmiljö, anpassat för digitala möten och social samvaro. Patrik Rönnmark är kontorsansvarig.

­ – Vi är glada över att vi kunnat bidra till att en gammal byggnad fått förlängd livslängd och nytt liv. Det är viktigt för oss på WSP och dessutom det mest hållbara.

 

Läs mer

WSP pressmeddelande