Anna-Lena Öberg-Högsta ny vd för WSP Norden

Publicerad: 6 oktober, 2021

Anna-Lena Öberg-Högsta, tidigare vd inom Golder-koncernen, blir ny vd för WSP i Norden. Foto: Oskar Hjelm

Anna-Lena Öberg-Högsta, tidigare vd inom Golder-koncernen, blir ny vd för WSP i Norden. Foto: Oskar Hjelm

WSP är en av de största aktörerna på den nordiska teknikkonsultmarknaden. Nu satsar koncernen ytterligare genom att samla de nordiska länderna till en egen region. Chef för den nya regionen blir Anna-Lena Öberg-Högsta, tidigare vd inom Golder-koncernen, ett globalt bolag som WSP förvärvade i april förra året.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att leda WSP i Norden och att få en möjlighet att utveckla vårt samarbete. Vår omvärld förändras oerhört snabbt och det kräver nya arbetssätt med digitala lösningar och fokus på klimatfrågorna. Som ett världsledande konsultföretag inom teknik, projektering och rådgivning ser jag stora möjligheter i att säkra våra kunders behov inför framtiden genom att stärka vår samverkan regionalt och globalt mellan våra konsulter, säger Anna-Lena Öberg-Högsta.

Anna-Lena Öberg-Högsta är teknisk doktor och docent i geoteknik. Hon har 28 års erfarenhet av miljö- och anläggningsbranschen. Anna-Lena har över 20 års erfarenhet av ledande internationella roller, nu senast som vd för Europa och Mellanöstern på Golder Associates.

– Vi kommer att investera i och fokusera på samverkan för att stärka och nyttja befintlig kompetens samt addera ny kompetens genom organisk tillväxt och förvärv för att maximera vårt tjänsteerbjudande. Jag är övertygad om att satsningen på Norden kommer att leda till att WSP ytterligare stärker sin position på marknaden med ökad tillväxt och lönsamhet.

 

Läs mer

Pressmeddelande WSP