Qmatec Sweden AB blir etablerat som återförsäljare i Sverige

Publicerad: 2 september, 2021

Vi på Vermeer Viking vill förtydliga att vi fortfarande är Vermeer Viking. Detta samarbete kommer att ske mellan två helt skilda bolag;  Vermeer Viking AB och Qmatec Sweden AB.  Således kommer inte Vermeer Vikings kunder, relationer eller arbete att skadas, förändras eller påverkas av detta, skriver företaget.

Vi på Vermeer Viking vill förtydliga att vi fortfarande är Vermeer Viking. Detta samarbete kommer att ske mellan två helt skilda bolag; Vermeer Viking AB och Qmatec Sweden AB. Således kommer inte Vermeer Vikings kunder, relationer eller arbete att skadas, förändras eller påverkas av detta, skriver företaget.

De senaste åren har Qmatec borriggar (tidigare kända som Nemek) blivit sålda direkt från fabriken i Norge, med Alzèns Maskinservice AB som lokal servicepartner för Sverige. "Den svenska marknaden är viktig för oss, och vi har därför beslutat oss för att förstärka vår representation i Sverige. Vi etablerar ett eget distributionskontor för den svenska marknaden genom Qmatec Sweden AB", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Vidare: "Qmatec Sweden AB kommer att hålla till under samma tak som Vermeer Viking AB i Askersund, och André Hoondert som är VD för Vermeer Viking, kommer också att gå in som VD i Qmatec Sweden AB, med sitt Vermeer Viking-team som stöd.

Qmatec Sweden AB kommer att vara ett helägt dotterbolag under Qmatec Drilling AS i Norge, men genom att ha en återförsäljare i Sverige kommer det att bli betydligt enklare med köp, import och finansiering för våra viktiga svenska kunder.

Genom samarbetet med Vermeer Viking AB får Qmatec en bra utgångsposition i försäljning och tillgång till en unik marknadsposition i svenska anläggnings -och borrmarknaden.

Ni som redan har ett väletablerat samarbete med den norska delen, kan självklart fortsätta med det, men vi önskar en smidig övergång till att den svenska marknaden kan supportas i helhet via Qmatec Sweden AB.

Vi betonar att detta gäller försäljning av nya och begagnade maskiner, medan service- och reservdelsförsäljning fortfarande sköts av Alzèns Maskinservice AB i Aneby.

En separat webbplats för Sverige, www.qmatec.se, kommer att lanseras på kort tid och det blir då ännu enklare för er som kunder att få nödvändig hjälp och service", skriver Vermeer Viking/ Qmatec i sitt pressmeddelande.

Pressmeddelande Vermeer Viking/ Qmatec