Preliminärt program för Teknikträffen

Publicerad: 24 juni, 2024

Under årets Teknikträff den 9-10 oktober kommer deltagarna få många intressanta föreläsningar och programinslag att välja mellan. Den första dagen finns tre olika föreläsningssalar där programmet fokuserats på respektive område – STVF, STLK och SPOL. Missa inte att sista anmälningsdag för deltagande är den 1 augusti!

För varje år växer intresset för Teknikträffen, både från de som har programpunkter och/eller ställer ut i miniutställningen och från deltagarna. Ansvariga för programmet är STVF tillsammans med STLK och SPOL, alla tre arbetsgrupper inom SSTT.

-          Vi har inte haft ett så här omfattande program för Teknikträffen någonsin. Vi har fått boka ytterligare en föreläsningssal den första dagen för att få plats med alla spännande programpunkter, berättar Karin Lundwall Welin som är spindeln i nätet för hela evenemanget.

Programmet innehåller föreläsningar från alla områden som är av intresse för de som jobbar med schaktfria metoder. Alltifrån renoveringsmetoder och ergonomi till digitala lösningar och datasäkerhet, även uppdatering av lagar och regler samt läcksökning och auktorisation av spoltekniker finns med i programmet. Då programpunkterna är utspridda på tre olika föreläsningslokaler kan man välja fritt mellan de olika huvudteman som respektive föreläsningssal har, som är rörinspektion, läckagekontroll och spolning.

Uppdaterar kunskaper inför tentamen

I programmet finns ett flertal föreläsningar med innehåll som är utdrag ur kursverksamheten (highlights kurs STVF). Dessa är, förutom att vara väldigt intressanta föreläsningar, en möjlighet för personer med befintlig behörighet ”STVF auktoriserad rörinspektör” att uppdatera sina kunskaper inför kommande uppgraderingstentamen. Uppgraderingstentamen kan bokas separat på https://www.stvf.se/kurser-1/ och sker under eftermiddagen dag 2.

Utställning och mingel

Parallellt med föreläsningarna finns även en mindre utställning i utställningshallen där utställare visar utrustningar och ny teknik, hittills är över 10 utställare anmälda. Information om vilka utställarna är finns på anmälningssidan för Teknikträffen (se länk nedan). Allteftersom fler anmäler sig som utställare kommer den listan kontinuerligt att uppdateras.

En väldigt viktig del av Teknikträffen är möjligheterna att träffa och umgås med kollegor i branschen, därför finns flera tillfällen under dagarna att mingla och diskutera gemensamma frågor. Det sker både under fikapauserna och minglet i utställningshallen samt under den alltid lika uppskattade middagen med underhållning som går av stapeln den första dagen.

Alla får en personlig inloggningslänk

Sista anmälningsdag är den 1 augusti och under augusti månad kommer samtliga anmälda deltagarna att få en personlig inloggningslänk till eventplattformen utskickad till sig. Via länken får man tillgång till all information om eventet som biljetter, program etc. Det blir då också möjligt att boka in sig på de föreläsningar man själv önskar lyssna på (begränsat antal platser, så först till kvarnen princip gäller). På den egna inloggningslänken till eventplattformen kommer det då att skapas ett personligt program som man kan följa under Teknikträffen, så man vet till vilken sal man ska gå till och när för de föreläsningar man har valt i förväg.

 

För mer information och länk till anmälan gå till

https://www.stvf.se/tekniktraff-2024/

 

 

Ylva Sjönell