NDS i avtal med Sinfra om schaktfria metoder

Publicerad: 12 november, 2021

Foto NDS

NDS, Nordic Drilling System, är ytterligare ett företag med schaktfria metoder som fått avtal med Sinfra. 

- Avtalet gäller nyförläggning med schaktfria metoder, som hammarborrning, styrd borrning, AT-borrning och jordraket, säger Anders Björklund, VD på NDS.

Företaget har funnits sedan 2001 och har lokaler i Gävle, men uppdrag utförs över hela landet. 

- Vi utför styrda borrningar för vatten, avlopp, elkablar, bredband, fjärrvärme med mera. Våra kunder är bland andra energibolag, bygg- och anläggningsfirmor, vattenbolag och kommuner. Några av våra främsta metoder är styrd borrning, hammarborrning och jordraket- grundomat. Vi utför arbeten med varierade metoder där kvaliteten alltid håller högsta nivå och där allt sker på ett tids- och kostnadseffektivt vis.

Sedan 2 november ifjol har NDS fått en ny delägare, sm är Storskogen och dotterbolaget Södra Infragruppen Sverige, som nu äger majoriteten av aktierna.

- NDS framgång präglas av hårt arbete och mycket kompetenta medarbetare. Vi är nu redo att ta ytterligare ett steg framåt med starka finansiärer i ryggen.

Det innebär att Anders Björklund numera är VD och han kommer att fortsätta att utveckla företaget och bygga en stabil organisation.

- Vi har haft en positiv utveckling de senaste åren och är mycket nöjda med att få in en långsiktig och stark finansiell huvudägare. Tillsammans med Storskogen och SISAB ser vi fram emot fortsatt tillväxt för bolaget och att kunna ta tillvara på de stora utvecklingsmöjligheter som finns på marknaden, säger Anders Björklund.

- Vi är mycket glada över att Storskogen valt att tro på och satsa på oss och vi ser bara möjligheter med den här affären. Allt kommer att fungera som vanligt, vi byter inte namn, all personal är kvar och våra arbetssätt är detsamma.

 

Fotnot: Sinfra, Svensk Inköpscentral för Infrastruktur Ekonomisk förening, är en medlemsägd nationell inköpscentral med huvudsyftet att sköta upphandlingar och ramavtal för produkter och tjänster till försörjningssektorn inom VA, fjärrvärme och el. Det betyder konkret att medlemmarna inte behöver genomföra egna upphandlingar utan gör avrop från Sinfras ramavtal.

 

Läs mer

Se video om NDS

Jan Bjerkesjö