Omvänt mentorprogram för hållbarhet – WSPs vd en av adepterna

Publicerad: 9 november, 2021

Håkan Danielsson och Christine Ambell. Foto: WSP

Håkan Danielsson och Christine Ambell. Foto: WSP

För sjunde gången genomför WSP sitt omvända mentorskapsprogram där seniora adepter fördjupar sig inom hållbarhet med hjälp av företagets egna hållbarhetsexperter. En av adepterna i årets mentorskapsprogram är vd Håkan Danielsson.

– I min roll som Sverigechef handlar mycket om att fatta strategiska beslut och blicka framåt. Samtidigt är det otroligt viktigt att vara lyhörd och våga ta till sig nya insikter. Jag har en bakgrund inom det byggtekniska och jag är ödmjuk inför det faktum att jag fortfarande har mycket att lära. Som vd för ett företag med så stor påverkan på vårt framtida samhälle har jag en skyldighet att hålla mig uppdaterad. På WSP har vi experter inom alla delar av hållbarhetsfrågan kopplat till samhällsbyggande, det är en stor förmån att vara omringad av så mycket kompetens, säger Håkan Danielsson, vd på WSP Sverige.

De flesta mentorskap handlar om att en mer erfaren person stöttar och inspirerar en mindre erfaren, men på, WSP är det tvärt om. Allt sedan 2014 har WSP drivit det omvända mentorprogrammet där seniora adepter paras ihop med hållbarhetsexperter, ofta yngre, för att lära sig mer om framtidens ödesfråga. Mentorerna i sin tur får en inblick i chefernas beslut och utmaningar – så det omvända mentorskapet blir också ett lyckosamt utbyte.

I årets program deltar flera ur WSP Sveriges ledningsgrupp. Miljö- och hållbarhetsstrategen Christine Ambell från Falun har varit Håkan Danielssons mentor. De har sedan årsskiftet träffats kontinuerligt för att diskutera trender, spaningar och lyfta frågor som rör hållbarhet.

– Den äldre generationen kan fastna i att tänka på hållbarhet som någonting begränsande eller kostsamt, medan många yngre är mer vana att se det som en plattform för utveckling. Genom sådana här initiativ tror jag att kan vi lära av varandra, säger Christine Ambell, miljö- och hållbarhetsstrateg på WSP.

Läs mer

WSP