Svenskt Vatten har beslutat att ställa in årets Vattenstämma i Kalmar

Publicerad: 26 mars, 2020

"Vi har under de senaste veckorna avvaktat utvecklingen för att bedöma möjligheten att genomföra stämman. Utifrån gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten väljer vi att inte genomföra en fysisk Vattenstämma i Kalmar", skriver Svenskt Vatten.

Svenskt Vattens föreningsstämma kommer att genomföras via webb tisdagen den 12 maj kl. 16.00 enligt föreningens stadgar för årsstämma.

Vidare kommer Svenskt Vatten erbjuda ett webbinar den 13 maj som omfattar utvalda delar av det ordinarie programmet. Mer information om detta presenteras inom kort.

- Svenskt Vatten ser mycket positivt på Kalmarbornas engagemang i vatten och klimatfrågor. Vidare finns stor förståelse och ödmjukhet för att en inställd Vattenstämma påverkar en redan pressad besöksnäring. Svenskt Vatten har därför beslutat att förlägga en annan branschträff i staden. Den 27-28 januari 2021 kommer Kalmar stå värd för NAM. En nationell konferens för kretslopp, miljö och avlopp där vi hoppas locka upp mot 400 besökare, säger Svenskt Vattens styrelseordförande Johan Persson. 

Se video där Svenskt Vattens VD, Pär Dalhielm, kommenterar beslutat. Se den här

Svenskt Vatten