Kamerasystem på fyrhjuling skapade nya användningar

Publicerad: 15 april, 2019

Atle Berg på Rörinspektion i Trestad har lagt sitt kamerasystem bland annat på en fyrhjuling och därmed skapat nya uppdrag. Foto Atle Berg

Vissa entreprenörer är mer kreativa att dra nytta av vad deras kamerasystem kan erbjuda. Atle Berg på Rörinspektion i Trestad har lagt sitt kamerasystem på fyrhjuling, trilla och pallyft och därmed skapat nya uppdrag.
- Jag har erbjudit mina nuvarande kunder den här möjligheten och fördelen med idén är att jobbet tar kortare tid, är smidigare att utföra och att kunden slipper använda exempelvis TMA-bilar, säger Atle.

Genom att lägga sitt motordrivna kamerasystem på fyrhjuling, trilla eller pallyft så kan Atle utföra filmningar på platser både utomhus och inomhus som annars krävt en betydligt större insats och kostat betydligt mer pengar för kunden. Med fyrhjulingen kan Atle Berg utföra filmningar på otillgängliga platser i skog och mark, eller inuti fabrikslokaler med hjälp av en trilla.

- Till kamerasystemet jag köpte behöver jag bara komplettera med el för att enkelt och smidigt filma. Lådan väger 50-70 kilo och sätter jag den på en fyrhjuling, trilla eller pallyft kan jag göra filmningen tillgänglig på ett smidigt sätt.

Idén fick Atle Berg när han jobbade på en perrong där han kunde använda utrustningen utan att tågtrafiken behövde stängas av. Med hjälp av en fyrhjuling har han utfört filmningar på åkrar och i skog som annars varit otillgängliga.

- Jag har inte kontaktat ledningsägare för att marknadsföra min idé, men jag tror säkert att det finns en marknad för det, även om den inte är stor där mitt arbetsområde finns.

Uppdragsgivare har varit mycket nöjda med Atle Bergs lösning.

- Det blir en vinn-vinn-situation för en entreprenör i vår bransch, säger Peter Nyby, Hamafo Teknik och medlem av STVF:s intressegrupp. Det här kamerasystemet sitter normalt i en filmbuss, men kan flyttas till och från olika fordon på ett enkelt sätt, som Atle Berg har visat.

 

Jan Bjerkesjö