SSTT tar ytterligare tekniksteg

Publicerad: 11 juli, 2023

Bild: Invite People

Bild: Invite People

Då SSTT’s administrativa verksamhet, som inkluderar både större konferenser och många kurser, växer stadigt har man nu beslutat att ingå ett samarbete med eventplattformen Invite People. Syftet är att underlätta för deltagarna i SSTT’s event med alltifrån registrering till att skapa individuella program.

På plattformen Invite People kan man digitalt hantera alla aspekter av ett event från inbjudningar, biljetter, betalning och program till rapportering och interaktion under eventet, allt på ett och samma ställe. Enligt Karin Lundwall Welin, som är ansvarig för SSTT’s administration och hanterar det mesta som görs inom SSTT, STVF, STLK och SPOL, kommer det bli både betydligt enklare för deltagarna och innebära en större interaktion på kommande event.

-        Vi arrangerar ju bland annat större event som Teknikträffen och NoDig-konferensen, där vi kan ha över 200 deltagare, och där kommer den nya eventplattformen vara till stor hjälp. Genom den kan vi samla all information på en plats, allt från registrering och lägga upp program till presentation av utställare och erbjuda chattfunktioner, förklarar hon.

Eventplattformen innebär att mycket av administrationen kring ett event eller en kurs kommer digitaliseras. Det utvecklingssteget passar mycket bra ihop med SSTT’s övriga teknikutveckling under senare år där exempelvis mycket av kursverksamheten har digitaliserats.

-        En förenkling blir att deltagarna får en digital biljett med en QR-kod som de bara blippar med mobiltelefonen vid inträdet till eventet. En annan nytta för deltagarna är att man vid anmälan får ett mejl med en länk till det event man anmält sig till. Via den länken kan man sedan hitta allt som rör eventet. Man behöver därför inte ladda ner någon specifik app för att ta del av den digitala informationen, allt finns i mejlet man får vid anmälan.

Teknikträffen först med den nya tekniken

Det första större event där den nya plattformen kommer att användas är Teknikträffen som går av stapeln den 23-24 augusti, där kommer deltagarna märka fördelarna med en gång.

-        Teknikträffen kommer bestå av flera delvis parallella sessioner med ett antal föreläsningar i varje och varje deltagare kommer kunna boka upp sig på just de föreläsningar de är intresserade av, inte behöva följa bara en av sessionerna utan kunna gå emellan. När man väl bokat sig på de man vill lyssna på kommer man få ett eget individuellt program att följa när man väl är på Teknikträffen. Den typen av service känns väldigt bra att kunna erbjuda våra deltagare, förklarar Karin Lundwall Welin.

Det kommer även finnas en utställning under Teknikträffen och på eventplattformen kommer man kunna få information om alla utställare och var man hittar dem, allt för att underlätta ett effektivt event.

Kursverksamheten digitaliseras ytterligare

Ett annat exempel där den nya eventplattformen kommer göra stor nytta är inom kursverksamheten som speciellt STVF bedriver, där kurserna nu ofta ges digitalt.

-        För de som går utbildningarna kommer vi nu även kunna erbjuda fler digitala funktioner, utöver att själva kursen är digital. Exempelvis kommer de kunna hämta allt kursmaterial på plattformen och använda chattfunktionen för att skapa en större interaktivitet mellan deltagarna i kursen.

Karin Lundwall Welin avslutar med att konstatera att SSTT’s verksamhet utvecklas samt utökas snabbt och att det därför känns extra bra att även kunna ta de tekniksteg som behövs för att kunna erbjuda både smidigare och mer interaktiva funktioner för deltagarna i SSTT’s olika aktiviteter.

 

 

Ylva Sjönell