VA SYD nominerade till Miljömålspriset 2021

Publicerad: 21 april, 2021

Miljömålspriset delas ut av Naturvårdsverket i tre kategorier; Uthållighet och långsiktighet, Mod och tempo samt Årets inspiratör.

Miljömålspriset delas ut av Naturvårdsverket i tre kategorier; Uthållighet och långsiktighet, Mod och tempo samt Årets inspiratör.

VA SYD är nominerade till 2021 års Miljömålspris i kategorin "Mod och tempo". Miljömålspriset är instiftat av Naturvårdsverket för att uppmärksamma och belöna ambitiöst och framgångsrikt miljöarbete som bidrar till att nå Sveriges miljömål.

VA SYD är en av tre nominerade i kategorin ”Mod och tempo” för sitt bidrag till miljömålet God bebyggd miljö.

− Jag är stolt över hur vårt vatten- och miljöarbete uppmärksammas och kopplas samman med människors hälsa och livsmiljö. Våra leveranser till kund ska även ha en så liten påverkan på miljö och klimat som möjligt och därför ska vi fortsätta att våga testa, utmana och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget, säger Joel Olthed, förbundsdirektör på VA SYD.

Priset i den här kategorin delas ut till en organisation som vågar ta modiga beslut och satsa stort, trots att stora satsningar innebär en risk. För att nomineras i den här kategorin ska det finnas ett mätbart resultat som är betydande.

Miljömålspriset delas ut av Naturvårdsverket i tre kategorier; Uthållighet och långsiktighet, Mod och tempo samt Årets inspiratör. Årets vinnare av Miljömålspriset presenteras 6 maj på konferensen Miljömålsdagarna.

Läs mer

VA SYD