Snart dags för NoDig-konferensen i Göteborg

Publicerad: 12 februari, 2019

Nu är det snart dags för årets viktigaste mötesplats att äga rum, nämligen NoDig-konferensen. 2019 ligger starkt fokus på ”LEDNINGSÄGARENS PERSPEKTIV”.

22-23 maj samlas Nordens ledande experter och ledningsägare i Göteborg för samtal och nätverkande. I år har vi dessutom 30 årsjubileum, och drygt 500 medlemmar. Det vill vi fira tillsammans och jag kan lova dig ett mycket intressant program med jubileumsinramning.

Årets inriktning mot ledningsägarfrågor är viktiga och aktuella. Frågor som utmanar varje dag är:

· Samhällen och regioner växer, nybyggnation av ledningsnät krävs

· Åldrande ledningar kräver planerat underhåll och förnyelse

· Planeten, internationella miljöåtaganden och satta miljömål kräver klimatsmarta tekniska lösningar med minimal miljöpåverkan

· Omfattande investeringar kräver ekonomiska och klimatsmarta lösningar

Vi har svaret på dessa utmaningar!

SSTT är en skandinavisk branschorganisation som arbetar för en positiv god och hållbar samhällsutveckling kring anläggning, underhåll och förnyelse av ett våra viktigaste försörjningssystem – ledningsnäten.

SSTT är öppen för alla som arbetar med schaktfria metoder, som kommuner, ledningsägare, konsulter, entreprenörer, leverantörer med flera.

Som jag ser det, som ordförande:

· Vårt viktigaste uppdrag är att inhämta och sprida kunskap, peka på samhällsekonomiska och miljömässiga vinster och väcka intresse för hållbara schaktfria metoder och teknik.

· Det är du som medlem som kan göra skillnad och nu ska vi öka arbetet för att attrahera fler att bli medlemmar - speciellt fler ledningsägare, de som har fördelar och den verkligt stora nyttan av NoDig, schaktfria metoder.

· Jag hoppas du vill vara med på resan mot ett sunt samhällsbyggande med goda miljöhänsyn, ekonomibesparingar och smart teknik

Varmt välkommen till Göteborg och som medlem i SSTT!

Mats Rostö, ordförande SSTT

 

Läs mer om konferensen och anmäl dig här!

Mats Rostö välkomnar fler som medlemmar i SSTT och som deltagare på NoDigkonferensen i Göteborg. Foto Jan Bjerkesjö

Mats Rostö välkomnar fler som medlemmar i SSTT och som deltagare på NoDigkonferensen i Göteborg. Foto Jan Bjerkesjö